صفحه اصلی » آموزش فارکس » اسکالپینگ در معاملات فارکس چیست؟

اسکالپینگ در معاملات فارکس چیست؟

Telegram
WhatsApp
Email
X
فهرست مطالب
بروکرهای پیشنهادی بروکرینو
اسکالپینگ

اسکالپینگ چیست ؟! اسکالپینگ یا معاملات با فرکانس بالا، یکی از محبوب‌ ترین روش‌ های معاملاتیه که صدها استراتژی مختلف داره. این روش اغلب توسط معامله‌ گران مبتدی انتخاب میشه، چون با استفاده از اون میشه تنها در عرض چند دقیقه سود کسب کرد.

معامله‌ گران حرفه‌ ای در لحظات نوسانات فاندامنتال، قادرند ده‌ ها معامله رو در هر دو جهت انجام بدن.

اسکالپینگ در معاملات فارکس حتی در شرایط آرام بازار، زمانی که سایر استراتژی‌ ها کارایی ندارن، نیز مؤثره. دوست دارید یاد بگیرید چطور با استفاده از استراتژی‌ های اسکالپ کسب درآمد کنید؟ پس این مقاله رو تا انتها دنبال کنین و نظراتتون رو در قسمت دیدگاه انتهای صفحه با ما به اشتراک بذارین.

اسکالپینگ در معاملات فارکس چیست؟

اسکالپینگ یعنی چه ؟! اسکالپ یا معاملات با فرکانس بالا، نوعی سیستم معاملاتی روزانه است که با باز کردن معاملات کوتاه‌ مدت با هدف سود چند پیپ انجام میشه. یک اسکالپر حرفه‌ ای میتونه معاملات رو تنها چند دقیقه در بازار نگه داره و در زمان رسیدن به سود چند پیپی، معامله رو ببنده.
ویژگی‌ های اسکالپینگ حرفه‌ ای در فارکس:
🔸مدت زمان معامله. 1 تا ۵ دقیقه. زمانی که اسکالپر ها روندی رو شکار میکنن، ممکنه معامله رو مدت‌ بیشتری باز نگه دارن تا حداکثر سود رو از اون بگیرن.
🔸میزان سود. چند پیپ.
🔸معامله با یک کلیک و بدون حد ضرر. استفاده از استاپ لاس یا عدم استفاده از اون یک تصمیم شخصیه، اما در استراتژی‌ های اسکالپینگ در فارکس ، سرعت اهمیت زیادی داره؛ زیرا گاهی زمان کافی برای تنظیم حد ضرر و سود نیست.
🔸معاملات معمولاً از طریق پنل دسترسی سریع و تنها با یک کلیک انجام میشن.
🔸حساب‌ های ECN. اسکالپرها به دنبال حداقل اسپرد و اجرای سریع دستورات هستند. این ترکیب فقط در حساب‌ های ECN امکان‌ پذیره.
🔸بازه‌ زمانی (تایم‌ فریم). معاملات در بازه‌ های زمانی کوتاه مانند M1 تا M5 انجام میشه. بازه‌ های زمانی بزرگتر صرفاً برای تحلیل اولیه استفاده میشن.
🔸حداکثر لوریج (اهرم). استفاده از لوریج بالا به کاهش میزان وجه تضمین مورد نیاز کمک میکنه.
ویژگی بارز اسکالپینگ در فارکس ، زمان بسیار کوتاه نگهداری معامله در بازار است. یک معامله‌ گر میتونه یک سری از معاملات رو پشت سر هم باز کنه یا مجموعه‌ ای از سفارش‌ های در حال انتظار (پندینگ) رو در فواصل نزدیک به یکدیگر قرار بده. کلید موفقیت در استراتژی اسکالپ، شکار لحظه‌ی مناسب در زمان نوسانات قابل پیش بینی بازاره.

انواع اسکالپینگ | بهترین پلتفرم‌ های معاملاتی

معاملات فاندامنتال

در این روش، معاملات کوتاه‌ مدتی در زمان انتشار اخبار مهم و افزایش نوسانات بازار انجام میشه. دو رویکرد کلی برای این نوع اسکالپینگ وجود داره:
🔸قرار دادن سفارش‌ های در حال انتظار (Pending Orders) در هر دو جهت بازار با فاصله‌ ای کوتاه از قیمت فعلی، چند دقیقه پیش از انتشار خبر و حذف سفارشی که فعال نشده یا در جهت اشتباه حرکت کرده؛
🔸باز کردن مجموعه‌ ای از موقعیت‌ های معاملاتی کوتاه‌ مدت در جهت حرکت قیمت، چند دقیقه پس از انتشار خبر.

دسته‌ بندی اسکالپینگ بر اساس بازه زمانی انتخاب‌ شده:

🔸پیپ‌ گیری (Pipsing). معاملاتی فشرده با هدف سود ۲-۳ پیپ که به سختی اسپرد رو پوشش میده؛
🔸معاملات میان‌ مدت. معامله برای مدت ۵ تا ۱۵ دقیقه در بازار نگه داشته میشه (۲ تا ۵ کندل)؛
🔸معاملات محافظه‌ کارانه. بازه زمانی M15 است و معامله ممکنه بیش از ۲ کندل باز بمونه.

دسته‌ بندی بر اساس تاکتیک معاملاتی انتخاب‌ شده:

🔸معامله در چند بازه زمانی. مشکل سیگنال‌ های متناقض در بازه‌ های زمانی کوتاه با بررسی روند در بازه‌ های زمانی بزرگتر حل میشه. مثلاً وقتی در بازه های زمانی H1 روند مشخصه، در M15 معاملات کوتاه‌ مدت با طول ۴ کندل انجام میگیره؛
🔸معامله روی دارایی‌ های مرتبط. یک خبر ممکنه بر چند جفت‌ ارز به طور همزمان تأثیر بذاره، اما این تأثیر به دلیل تفاوت در نقدینگی، با تأخیر ظاهر میشه. جفت‌ ارز اصلی به عنوان راهنما (Guide) شناخته میشه و اسکالپر با توجه به اون روی جفت‌ های تأخیری وارد معامله میشه. این استراتژی در کراس‌ ریت‌ ها (cross-rates) عملکرد فوق‌ العاده‌ ای داره؛
🔸روش اسکالپینگ شهودی: یا معامله با تکیه بر شهود و تجربه، بدون استفاده از تحلیل تکنیکال به منظور صرفه‌ جویی در زمان.

مزایا و معایب استراتژی‌ های اسکالپینگ

👍مزایای اسکالپینگ

✔️تعداد بالای سیگنال‌ ها. اسکالپر ها روزانه چندین ده معامله انجام میدن، در حالیکه معامله‌ گران روزانه (اینترادی) ممکنه برای دریافت یک سیگنال ساعت‌ ها منتظر بمونن.
✔️کسب سود سریع. معاملات با فرکانس بالا این امکان رو میده که تنها در عرض چند دقیقه سود کسب کنید.
✔️کارایی بالا در معاملات فاندامنتال. در زمان انتشار اخبار و آمار، بازار دچار نوسانات شدید میشه. در حالیکه سایر معامله‌ گران در تلاش برای تعیین جهت روند و قرار دادن سفارش‌ های معلق هستن، اسکالپرها از نوسانات لحظه‌ ای قیمت سود میبرن.
✔️معامله در بازار های فلت (Flat). اونچه یک معامله‌ گر روزانه در بازه زمانی یک ساعته، بازار بدون روند یا خنثی نام داره، برای اسکالپر در بازه‌ های M5 تا M15 نوعی نوسان دوطرفه سود ده است. اسکالپر از هر حرکتی سود میگیره.
✔️سپرده کم برای شروع. سرعت بالای معاملات باعث میشه موجودی حساب سریعتر رشد کنه. استاپ‌ های کوتاه نیز الزامات مارجین بروکر رو پوشش میده، بنابراین معامله‌ گر میتونه در چارچوب مدیریت ریسک، تعداد بیشتری معامله نسبت به تریدر های روزانه باز کنه.
بدون پرداخت سوآپ. در اسکالپینگ نیازی به پرداخت بهره شبانه نیست، چون معاملات خیلی زود بسته میشن.

یکی دیگه از مزایای معاملات با فرکانس بالا، مناسب بودن برای یادگیری بازاره. این سبک معاملاتی باعث تیز تر شدن واکنش‌ ها، تقویت شهود و درک بهتر از ماهیت بازار میشه. بعد از اون، تاکتیک‌ های معاملاتی روزانه و بلند مدت بسیار ساده‌ تر به نظر خواهند رسید.
استراتژی‌ های اسکالپینگ در فارکس به‌ خوبی میتونن در کنار سبک‌ های میان‌ مدت یا بلند مدت استفاده بشن. در حالیکه تریدر منتظر سیگنال در بازه های زمانی بلند تر است (با استفاده از آلارم‌ها و هشدارها)، میتونه از حرکات کوتاه‌ مدت نیز سود کسب کنه.

👎 معایب اسکالپینگ

🔸سود کم از هر معامله. در حالیکه سطح سود هدف در استراتژی‌ های معاملاتی روزانه (اینترادی) معمولاً ۲۰-۳۰ پیپ است، اسکالپر ها معاملات رو با تنها ۳-۵ پیپ سود میبندن. برای رسیدن به سود مورد نظر، یک معامله‌ گر باید چندین ده معامله در طول روز باز کنه.
🔸تأثیر نویز قیمتی. حرکت غیر قابل پیش بینی و پرهرج‌ و مرج قیمت اغلب در بازه های زمانی کوتاه مشاهده میشه. این موضوع باعث پیچیدگی در استفاده از اندیکاتور های تکنیکال میشه.
🔸تأثیر سازندگان بازار. سرمایه‌ های بزرگ معمولاً ترجیح میدن سود کوتاه‌ مدت سریع بدست آورند. با حجم بالای سفارشات، اونها قیمت رو به سمتی که نیاز دارن در کوتاه‌ مدت تغییر میدن. بنابراین، این باور وجود داره که تحلیل تکنیکال در بازه های زمانی کوتاه‌ مدت کمتر مؤثره و سیگنال‌ های غلط بیشتری میده.
🔸ری‌ دراوینگ اندیکاتور ها. در طول زمان‌ های بلند تر، در صورت تغییر سیگنال، معامله‌ گر زمان داره تا تأییدیه‌ ای برای سیگنال پیدا کنه. در استراتژی‌ های اسکالپینگ فارکس، به دلیل کمبود زمان برای تحلیل عمیق، تعداد معاملات ضررده افزایش پیدا میکنه.
🔸استرس روانی. یک معامله‌ گر باید به‌ طور مداوم به دنبال سیگنال‌ ها بگرده، معاملات باز شده رو تحت نظر داشته باشه و سریعاً به هر تغییری در بازار واکنش نشون بده. همه این‌ ها باعث استرس عصبی و فشار بر چشم میشه. در حالیکه معامله‌ گر روزانه میتونه از کامپیوتر فاصله بگیره، اسکالپر نمیتونه.
🔸محدودیت‌ های تکنیکال. سرعت بالای اجرای سفارشات و اتصال اینترنت پرسرعت از اهمیت بالایی برخورداره.
🔸اسلیپیج (Slippage). این مشکل زمانی اتفاق میفته که معامله در قیمت بدتری نسبت به اونچه که معامله‌ گر انتظار داشته باز یا بسته بشه. دلایل زیادی برای اسلیپیج وجود داره: نوسانات شدید، تأخیر در سرور در ارسال سیگنال‌ ها و غیره. در استراتژی‌ های اسکالپینگ که هر ثانیه از اهمیت بالایی برخورداره، این موضوع بسیار حیاتیه.

بیشتر بخوانید  پیپ در فارکس چیست و چرا اهمیت دارد؟

در برخی موارد، بروکرها ممکنه امکان استفاده از تاکتیک‌ های اسکالپینگ رو با تنظیم حداقل زمان برای نگهداری معامله در بازار محدود کنن. مثلاً یک معامله باید حداقل ۱-۲ دقیقه باز بمونه. این به این دلیله که درخواست‌ های مکرر برای باز کردن و بستن معاملات و استفاده از سیستم‌ های الگوریتمی باعث بار اضافی بر سرور میشه و ترافیک دیجیتال رو کند میکنه. این یکی از نشانه‌ های یک بروکر “باکت ‌شاپ” است. بروکرهای ECN محدودیتی در استفاده از استراتژی‌ ها ندارن.

توصیه‌ های کلی برای توسعه سیستم‌ های معاملاتی اسکالپینگ

توسعه یک سیستم معاملاتی مسئله‌ ای فردیه. انتظار نداشته باشید که با گرفتن یک استراتژی از اینترنت، بلافاصله راز اسکالپینگ رو کشف کرده و شروع به کسب میلیون‌ ها دلار کنید. شما تنها از طریق تجربه‌ ی سخت‌ کوشانه خود میتونین متوجه بشین که این تاکتیک چگونه کار میکنه و یک روش و سرعت مناسب برای معامله‌ گری پیدا کنید. در ادامه، به شما خواهیم گفت که باید به چه نکاتی توجه کنید.

اسکالپینگ

معیار های انتخاب ابزار برای اسکالپینگ مؤثر اگرچه استراتژی‌ های اسکالپینگ به طور کلی به عنوان استراتژی‌ های جهانی شناخته میشن، اما همه‌ چیز به میزان سود دهی بستگی داره. بنابراین، توصیه می‌کنیم به نکات زیر توجه کنید:
✔️نوسان یا دامنه حرکت قیمت
از اونجایی که وظیفه‌ ی معامله‌گر اینه که هر حرکت کوتاه‌ مدت قوی در هر دو جهت رو شکار کنه، اسکالپر به طور عمده به ابزار هایی با نوسان بالا علاقه‌ منده. به عبارت دیگر، ابزار هایی که بالاترین نوسان روزانه متوسط رو دارن و بیشتر به اخبار بازار حساس هستن. محاسبه‌ گرهای نوسان به شما کمک میکنن تا چنین ابزار های اسکالپینگ رو پیدا کنید. به عنوان مثال، محاسبه‌ گر موجود در پورتال تحلیلی Investing داده‌ هایی برای چندین جفت ارز در زمان‌ های مختلف نمایش میده.
✔️اندازه اسپرد
هزینه‌ های معاملاتی یا اسپرد ها بیشتر سود های اسکالپر ها رو از بین میبرن. هرچه ابزار نقد شوندگی بیشتری داشته باشه، گردش مالی و حجم معاملات اون بیشتر خواهد بود و اسپرد اون کوچکتره. بنابراین، اسکالپر ها ترجیح میدن تنها از حساب‌ های ECN با اجرای فوری سفارشات تا ۱۰۰ میلی‌ ثانیه و اسپرد شناور از ۰.۰ پیپ استفاده کنن. شما میتونین جدول مقایسه به روز بروکر های مختلف رو در سایت نظارت MyFxBook پیدا کنید. البته باید در نظر داشته باشید که این جدول ۱۰۰% دقیق نیست.
✔️نقد شوندگی
سرعت خرید/فروش یک دارایی. هرچه تعداد بیشتری از معامله‌ گران تمایل به انجام معامله داشته باشن، اسپرد کوچکتر خواهد بود و ابزار اسکالپینگ نقد شونده جذاب‌ تری خواهد بود.

بهترین جفت ارزها برای اسکالپینگ

اصلی‌ ترین الزامات برای جفت ارز ها در اسکالپینگ، نقد شوندگی و نوسان بالاست که نه تنها به عوامل بنیادی، بلکه به جلسه‌ های معاملاتی بستگی داره:
🔸جفت ارزهای EUR/USD، USD/CADو AUD/USD برای اسکالپینگ شبانه مناسب هستن. میتونین روی ترکیب‌ های با JPY نیز کار کنید، زیرا ین ژاپن بیشتر در جلسه آسیایی فعاله.
🔸برای مبتدیان، پیشنهاد میشه اسکالپینگ با جفت ارز های کلاسیک EUR/USD و GBP/USD رو امتحان کنند که از جمله نقدشونده‌ ترین‌ ها هستند.
اسکالپینگ در بازار سهام به دلیل هزینه‌ های مربوط به بورس و سپرده‌ گذاری و همچنین نوسان نسبتاً کم، مطلوب نیست.